سلامتی

شکر سرخ را دریابیم + خواص

شاید برای خیلی از ما تفاوتی نداشته باشد که از شکر سفید استفاده کنیم یا شکر سرخ و یا شکر قهوه ای. ولی در اصل تفاوت های بسیاری در آنها وجود دارد. دراین مقاله از بخش نسخه های شفا احیاگران سلامت قصد داریم تا شما را با شکر سرخ بیشتر آشنا کنیم. پس در ادامه مطلب همراه ما باشید.

شکر طبرزد (شکر سرخ) ، بلغم را به کلی از میان میبرد. امام رضا(ع) [الکافی جلد6 صفحه 333]

 

شکر سرخ چیست؟

شکر سرخ

شکر سرخ یا شکر طبرزد یکی از اقسام شکر و طبیعی ترین و خالص ترین نوع آن است. این ماده در واقع همان شکر خامی است که از عصاره اصلی گیاه نیشکر به دست می آید و حاوی بیشترین میزان ملاس و بیش از 88% خلوص است.
در فرآیند تولید این ماده هیچ افزودنی شیمیایی دخالت ندارد و به همین علت حاوی میزان زیادی ویتامین و مواد معدنی است.
طبعی گرم و تر دارد و برای سردی مفید است.
نسبت به سایر شکرها کالری و ساکاروز کمتری دارد.

 

نحوه استخراج نیشکر

 

شکر سرخ از نیشکر

نیشکر برای رشد به آب فراوان و خاک حاصلخیز احتیاج دارد.
در ایران در دو نقطه کاشت و برداشت نیشکر صورت میگیرد ؛ خوزستان و مازندران.
وقتی نیشکر ها به حد کافی بزرگ شده و درون آنها مالامال از شیره مرغوبش شد، از نیزار خارج شده و برگ و دیگر قسمت های زائد جدا میشود.
سپس قطعه قطعه شده و در درون دستگاه آبگیری قرار میگیرند.
بعد از فرآیند آبگیری، ماده حاصل 2الی3 ساعت در یک دیگ مسی هم خورده و جوشیده شده تا غلیظ شود.
در این مرحله، بعد از سرد شدن محصولی شبیه حلوا بدست می آید  که همان شکر سرخ است.
شکر سرخ حاصل حاوی ملاس است که اصلی ترین قسمت نیشکر است.
وجود این ماده در نیشکر، باعث وجود مقدار زیادی آنتی اکسیدان و املاح معدنی از جمله پتاسیم، آهن و منیزیم است.

 

تفاوت شکر سفید و شکر قهوه ای با شکر سرخشکر سرخ و شکر سفید

 

اگر ملاس به صورت کامل از شکر سرخ گرفته شود ماده حاصل شکری است که با روش های شیمیایی سفید شده و همان شکر سفید است. مانند استفاده از دی اکسید گوگرد و …
شکر قهوه ای نیز همان شکر سفید است که مقدار اندکی ملاس به آن اضافه شده و کمرنگ یا پر رنگ بودن آن به مقدار  ملاس اضافه شده وابسته است.

خواص شکر سرخ

 

تا اینجای مطلب دیدیم که در یک رتبه بندی از نظر کیفیت، خلوص و دارا بودن املاح معدنی شکر سرخ در صدر قرار دارد. حالا بهتر است تا با خواص کلی این ماده شیرین آشنا شویم :
  1. ضد نفخ و ملین، بطوری که در درمان خانگی یبوست از آن استفاده میکنند.
  2. سودا بر است درحالی که شکر سفید سودا زاست.
  3. در صورت استفاده مداوم باعث کاهش قند خون میشود که برای سلامت قلب و عروق مفید است.
  4. بر خلاف شکر سفید باعث التهابات معده و دردهای شکمی نشده و همچنین آن را درمان میکند.
  5. به علت گرمی که دارد باعث تقویت قوای جنسی است.
  6. باعث پاکسازی خون است.
  7. باز کننده گلو و گرفتگی صدا است.
  8. برای درمان ریه خشک کاربرد دارد.شکر سرخ اصلی
  9. به دلیل کالری کمتر نسبت به سایر شکر ها برای افرادی که دارای رژیم لاغری هستند بهترین گزینه است.

 

برخی از بهترین موارد مصرف شکر سرخ

 

  • شکر سرخ را میتوان جایگزین قند و شکر سفید کرد و از آن در هنگام نوشیدن چای و دمنوش های مختلف استفاده کرد تا علاوه بر ساکاروز از املاح معدنی موجود در این ماده مغذی بهره جست.
  • فیبر موجود در این ماده مانع از افزایش ناگهانی قند خون شده که باعث میشود گزینه خوبی برای افرادی با قند خون بالا باشد.
  • میتوان از این ماده خوراکی در تهیه انواع کیک ها و شیرینی های خانگی، شیرمال، مربا و حلوا استفاده کرد که باعث خوش طعمی و خوش عطری هر یک از آنها میشود.

 

حال نوبت شماست که انتخاب کنید برای شیرین کردن غذاها و نوشیدنی های خود از کدام شکر استفاده خواهید کرد.
ماده ای خوش طعم با خواص بسیار به نام شکر سرخ یا ماده ای پر ضرر به نام شکر سفید.

 

1 نظر در “شکر سرخ را دریابیم + خواص

  1. حسین گفت:

    متشکرم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *